30 d’abril del 2015

Scratch

Scratch és un projecte educatiu de llenguatge de programació lliure (només cal enregistrar-se). Està basat en el llenguatge de programació LOGO i serveix per a aprendre a programar a través del joc i l'experimentació i introduir així el pensament computacional. 

Amb Scratch podem crear històries interactives, jocs, animacions... Permet compartir els projectes amb els altres usuaris de manera online. El programa ofereix elements com fons, efectes de so, diàlegs i animacions, entre altres. També permet inserir personatges i objectes amb els quals podrem realitzar una sèrie d'accions com moure'ls, fer-los parlar, canviar-los de disfressa o de posició, etc. mitjançant uns comandaments que simplifiquen la tasca de programació.

Aquesta és la pàgina web d'Scratch


28 d’abril del 2015

Eix cronològic

Per poder conèixer el passat és imprescindible ordenar els fets. Els fets més recents s'expressen sempre amb la data: el dia, el mes i l'any. En canvi, els fets més llunyans els datem en segles o en mil.lenis, perquè a mesura que ens allunyem en el temps, ens és més difícil conèixer exactament el dia o l'any en què van passar uns fets determinats.

L'eix cronològic o línia de temps s'utilitza per mostrar els esdeveniments al llarg d'un període de temps. Hi ha diferents maneres de fer les línies de temps. Aquí teniu alguns exemples:





Per a la propera setmana, haureu de construir el vostre propi eix cronològic amb les cinc etapes o edats de la Història. Disposau d'un foli quadriculat i heu de dibuixar una línia del temps a la part central (col.locant el foli en sentit horitzontal). Haureu de distribuir l'espai de manera que situeu les cinc etapes: Prehistòria (Paleolític, Neolític i Edat dels Metalls), Edat Antiga (els grans imperis: Egipte, Grècia, Roma), Edat Mitjana, Edat Moderna i Edat Contemporània. Cal que fixeu l'inici i final de cada etapa amb la data i l'esdeveniment principal que l'ha marcat. Consultau el llibre p.102 i 103. Podeu il.lustrar cada una de les etapes amb un dibuix o imatge representativa.

Fonts: 
      

25 d’abril del 2015

Les persones i el medi ambient

http://ca.balearsnatura.com/home/

Aquesta és la unitat 10 del tema de naturals. Heu de preparar una redacció on haureu d'exposar la vostra opinió sobre alguns dels punts treballats en aquest tema. Us record quin són:

- Les persones modificam el medi ambient. 
A mesura que la població humana i els mitjans tècnics de què disposam han augmentat, la nostra influència sobre el medi ambien també ha anat creixent. Quin és l'efecte que tenen les nostres accions sobre el medi ambient: contaminació, desforestació, desertificació, extinció d'éssers vius.

- La conservació del medi ambient. Responsabilitats dels ciutadans. 
Tots els ciutadans, en la nostra vida quotidiana, podem comportar-nos d'una forma respectuosa amb el medi ambient seguint algunes normes de comportament: reciclar els residus, estalviar energia, estalviar aigua, respectar la naturalesa. També podeu parlar dels espais protegits de les Illes Balears.

Podeu consultar la informació del llibre i també dels següents enllaços:


El treball s'haurà de lliurar dimarts 28 a la tutora.

20 d’abril del 2015

19 d’abril del 2015

Viatge d'estudis La Cerdanya i Port Aventura

Aquí teniu les imatges que ens van arribant dels nostres companys de 5è i 6è. S'ho estan passant genial!!!

18 d’abril del 2015

Taller amb l'escriptora i il.lustradora Marga Roig

Tot un plaer haver comptat amb na Marga per tancar el projecte: Elles i l'Art. Dones il.lustradores que hem duit a terme els alumnes de 5è de primària al CP Cas Capiscol.


Article sobre la presentació del llibre: Mis amigos (y otros cuentos)
Podeu seguir na Marga a través de la seva pàgina al Facebook: Los cuentos de Marga Roig

4 d’abril del 2015

Setmana Cultural


Composició imatges CANVA

2 d’abril del 2015

La Unió Europea: Presentació

Després del treball realitzat a classe,  aquí teniu la Presentació conjunta. Enhorabona!!!